Παρασκευή 22 Ιουνίου 2007

Νέα βίντεο με βία αστυνομικών

Καταιγιστικές οι αποκαλύψεις για βιαιοραγίες αστυνομικών μέσα σε Αστυνομικά τμήματα. Το νέο βίντεο δείχνει σεξουαλική βία από αστυνομικούς. Χθες μεταδόθηκαν από τηλεπτικά κανάλια δύο ακόμη βίντεο με σκηνές ντροπής, ενώ 48χρονος στη Θεσσαλονίκη κατήγειλε κακοποίηση από αστυνομικούς επειδή δεν σταμάτησε για έλεγχο.

Στο πρώτο βίντεο πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος αστυνομικός του Αστυνομικού τμήματος Ομονοίας ο οποίος "πρωταγωνιστούσε" και στην κακοποίηση δύο αλλοδαπων. Σε ένα άλλο βίντεο οι αστυνομικού ασκούν σεξουαλική βία σε νεαρές γυναίκες. Μέσα σε Αστυνομικό τμήμα τις υποχρεώνουν να κάνουν στρηπτίζ, να ερωτοτροπήσουν μεταξύ τους, ενώ οι αστυνομικού τις χαϊδεύουν.

Σε σχέση με το νέο βίντεο με βιαιοπραγίες, κατά τη σύλληψη αλλοδαπού κρατουμένου στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας, που εμφανίστηκε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας δήλωσε:
"Η επανάληψη των όμοιων ή ανάλογων πράξεων από το ίδιο πρόσωπο, εκτιμάται μόνον και αντιμετωπίζεται, ασφαλώς, ως επιβαρυντική περίπτωση τόσο κατά το Διοικητικό όσο και κατά το Ποινικό Δίκαιο".

48χρονος καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας
Θύμα αστυνομικής βίας καταγγέλλει ότι έπεσε 48χρονος οδηγός, στη διάρκεια αστυνομικού μπλόκου, στο δρόμο Χρυσαυγής-Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλλει, οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε συμβατικό αυτοκίνητο, τον καταδίωξαν και όταν σταμάτησε για να υποβληθεί σε έλεγχο, τον έσυραν στο έδαφος, ασκώντας βία εναντίον του, με αποτέλεσμα να υποστεί μώλωπες και αμυχές σ’ όλο του το σώμα.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα κατηγορούμενος για αντίσταση κατά της αρχής. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για το παραπάνω αδίκημα και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε γι’ αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: