Κυριακή 8 Ιουλίου 2007

Το άνοιγμα των λογαριασμών του Ρ.Κεδίκογλου ζητά ο Αρειος Πάγος


Η αρμόδια πενταμελής επιτροπή ελέγχου του «πόθεν έσχες» του Αρείου Πάγου ζήτησε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρωμύλου Κεδίκογλου, και της συζύγου του Ελένης Κεδίκογλου.

Οι αρμόδιοι δικαστικοί του «πόθεν έσχες», των οποίων προΐσταται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π.Θάνος, ζήτησαν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του ζεύγους Κεδίκογλου από τις αρχές του έτους 2000 έως σήμερα, όπως ζήτησαν να πληροφορηθούν αν ο Ρωμύλος και η Ελένη Κεδίκογλου έχουν στο όνομά τους χρεόγραφα (μετοχές, κ.λπ.).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κεδίκογλου είχε ζητήσει από τον κ. Θάνο το άνοιγμα των λογαριασμών του.

Επίσης, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Στ.Γκρόζο, που διεξάγει την ποινική προκαταρκτική έρευνα μετά τις μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί σε βάρος του κ. Κεδίκογλου για την τηλεφωνική ψηφοφορία δικαστών κατά τη διάσκεψη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου στην υπόθεση των συμβασιούχων, κατέθεσαν οι μηνυτές συμβασιούχοι και ο μηνυτής δικηγόρος Ι.Απατσίδης.

Επίσης, ο κ. Γκρόζος, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει, θα καλέσει και τον Ρ. Κεδίκογλου να δώσει εξηγήσεις για το θέμα της ψηφοφορίας.