Τετάρτη 20 Ιουνίου 2007

Έξι κακουργήματα στην υπόθεση του ομολόγου δείχνει το πόρισμα των εισαγγελέων

Τη διάπραξη έξι κακουργημάτων στην υπόθεση του ομολόγου του ΤΕΑΔΥ από συγκεκριμένα πρόσωπα περιγράφουν στο πόρισμά τους οι εισαγγελείς Λιόγας και Πεπόνης.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο Βήμα της Τετάρτης, η Εισαγγελία προτίθεται να ασκήσει διώξεις κατά παντός υπευθύνου, μεταθέτοντας στον εφέτη ανακριτή την προσωποποίηση των ποινικών ευθυνών.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι μια τέτοια κίνηση στην ουσία ακυρώνει τη διαδικασία της εξέτασης των υπόπτων που τις τελευταίες δέκα ημέρες πέρασαν από τα εισαγγελικά γραφεία, καθυστερεί την απόδοση ευθυνών κατά συγκεκριμένων προσώπων και θέτει το ερώτημα γιατί διενεργήθηκε εισαγγελική έρευνα πλέον των τριών μηνών από τη στιγμή που άσκηση δίωξης κατά παντός υπευθύνου θα μπορούσε να έχει ασκηθεί από την πρώτη στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο εισαγγελείς ζητούν την άσκηση ποινικών διώξεων για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, απιστία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες ενέργειες, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, φοροδιαφυγή και υπόθαλψη εγκληματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, ποινική εμπλοκή προκύπτει για τον Ευγ. Παπαδόπουλο, ο οποίος φέρεται να διέπραξε το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Κακουργηματική εκτιμάται ότι θα είναι και η δίωξη που θα ασκηθεί για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία κατά πληροφορίες αφορά τους υπευθύνους της North Assent Management και της «Ακρόπολις».

Oι υπεύθυνοι της North Assent Management και της Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ φέρονται να έχουν διαπράξει και το αδίκημα της απάτης, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι της JP Morgan και του ΤΕΑΔΥ συνήργησαν (άμεση ή απλή συνέργεια) στο αδίκημα αυτό.

Την Πέμπτη συγκαλείται η Oλομέλεια Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί αν την ανάκριση θα διενεργήσει εφέτης ανακριτής.