Δευτέρα 11 Ιουνίου 2007

Επ'αυτοφώρω σύλληψη εφοριακών στη Θεσσαλονίκη για παθητική δωροδοκία

Για παθητική δωροδοκία, εκβίαση και συμμορία κατηγορούνται δυο εφοριακοί της ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να χρηματίζονται, προκειμένου να επιστρέψουν σε επιχειρηματία χρήματα από ΦΠΑ. Οι δυο συλληφθέντες τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα.

Oι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εις βάρος τους ποινικές διώξεις για τα παραπάνω αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος και τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από όπου πήραν αναβολή, ώστε να δικαστούν τη Δευτέρα.

Οι δυο εφοριακοί -ένας επιθεωρητής και μια ελεγκτής- φέρεται πως ζήτησαν «φακελάκι» 30.000 ευρώ, ώστε να αποδώσουν χωρίς χρονοτριβή στον επιχειρηματία τον ΦΠΑ, συνολικού ύψους 480.000 ευρώ.

Ο τελευταίος, που δραστηριοποιείται στο χώρο τω πετρελαιοειδών, προσποιήθηκε ότι δέχεται την πρόταση των δυο εφοριακών και αμέσως ενημέρωσε την υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα και συνέλαβαν τους εφοριακούς μόλις εισέπραξαν το «φακελάκι» από τον επιχειρηματία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: